Блог


Полезните свойства на натуралното масло и лиофилизирания лист от роза Дамасцена, които добавяме към нашия пробиотик Хепатобион

Полезните свойства на маслото от Роза Дамасцена са толкова много, че намират приложение както в козметиката, така и в медицината. Ще Ви запознаем с някои от тях.
Прочети повече

Полезните свойства на пчелното млечице, което добавяме към нашия пробиотик Биоактив

Пчелното млечице е натурален продукт, който представлява гъста бяла или кремава маса, с особен мирис и кисело сладникав вкус. Той се секретира от пчелите-работнички с една основна цел- хранене на ларвите, както и на царицата-майка през целия й живот. Консумацията на пчелно млечице осигурява оцеляване и най-вече подпомага размножаването на пчелите.
Прочети повече

Пробиотици за деца

Децата започват да развиват микробиологията си още в утробата. За тях е изключително важно да изградят защитни механизми още от самото начало.
Прочети повече

Ползите от домашното кисело мляко и как да го приготвим сами?

Киселото мляко съществува в нашата диета още от времето на предците ни. Предполага се, че то води началото си от млечнокиселата напитка „кумис“, която прабългарите правели от кобилешко мляко.
Прочети повече

Как да си набавяме естествено живи пробиотици?

Доказано е, че редовният прием на пробиотици може да подобри качеството ни на живот. Това са тези живи (полезни) бактерии, които стимулират процесите, поддържащи храносмилателната система. Не случайно употребата на пробиотици започва от най-ранна детска възраст.
Прочети повече

Какво е детоксът и защо имаме нужда от него?

Още една нашумяла тема, касаеща стомашното, но и цялостното здраве на организма, е детоксикацията. Да, вече позната на всички, но все още под съмнение колко е ефективна тя. Нека ви запознаем в тази статия.
Прочети повече

Грижа за стомаха – грижа за цялото тяло!

Пробиотиците са страхотен помощник в грижата за стомашното здраве и чудесен начин за превенция на редица стомашно-чревни неразположения. Но достатъчни ли са, ако не полагаме нужната грижа за нашата храносмилателна система?
Прочети повече

Да поговорим за пребиотиците

Настъпи моментът да поговорим и за още една тема и да хвърлим светлина над често задавани въпроси, свързани с нея, а именно какво е то пребиотик? Не, не сте прочели грешно, освен пробиотик, съществуват и така наречените пребиотици – това са хранителни вещества, необходими за подхранването на „полезните“ бактирии в храносмилателния тракт, а именно вече добре познатите ни пробиотици. С други думи – пребиотикът е храна за пробиотика.
Прочети повече

Какво не знаем за пробиотиците?

Какво знаем и не знаем за пробиотиците? В тази статия ще дадем полезни съвети и ще отговорим на някои от най – често задаваните въпроси при употребата на пробиотик.
Прочети повече

Пробиотиците - неизменна част от живота на съвременния човек

Всеки от нас вече е чувал за пробиотиците, а може би дори е приемал. Но какво всъщност представляват пробиотиците и защо е необходим техният прием?
Прочети повече

Пробиотик и антибиотик - Каква е разликата?

Безспорно е лечебното действиe на антибиотиците, но те могат да бъдат...
Прочети повече

Малко повече за пробиотиците

[a=https://lactina-ltd.com/probiotitsi/]Пробиотиците[/a] са „живи” микробни хранителни съставки с благотворно и лечебно въздействие върху човешкия организъм...
Прочети повече