Как да си набавяме естествено живи пробиотици?

Доказано е, че редовният прием на пробиотици може да подобри качеството ни на живот. Това са тези живи (полезни) бактерии, които стимулират процесите, поддържащи храносмилателната система. Не случайно употребата на пробиотици започва от най-ранна детска възраст.

С напредване на възрастта човешкият организъм придобива по - силен имунитет, но нуждата от пробиотици си остава. Екипът на Лактина е разработил за Вашите нужди няколко вида български пробиотици. Така лесно, под формата на капсули, бихте могли да си набавите необходимото количество пробиотици за деня.За да се поддържаме здрави е хубаво да си набавяме пробиотиците не само с пробиотични субстанции, а и по естествен начин, и в големи количества. Недостигът им в организма може да доведе до нежелани реакции като: чести боледувания, проблеми със стомаха, кожни или автоимунни заболявания и други. Винаги търсим пробиотици, когато имаме проблем, а е важно те да се приемат превантивно и организмът ни винаги да е зареден с тези живи бактерии.Хубавото е, че можем да си набавим необходимите пробиотици чрез повишен прием на определени храни, които са богати на тези добри бактерии. Още по-хубавото е, че тези храни са лесно достъпни за всеки и дори участват в ежедневното ни меню.

Ето и няколко храни, богати на пробиотици:

• Кисело мляко - Най-популярната пробиотична храна е киселото мляко. Независимо дали е краве, овче или козе, киселото мляко е богато на пробиотици. Вкусно и полезно, то е чудесно средство да си набавим голяма доза добри бактерии.

• Кефир- уникална комбинация от мляко и ферментирали зърна от кефир. Подобен е на киселото мляко, но тъй като е ферментирал с дрожди и повече бактерии, крайният продукт е с по-висок процент пробиотици (10-34 вида).

• Маслини

• Ябълков оцет - ежедневният прием на ябълков оцет ще донесе много ползи на Вашето тяло. Той ще ви осигури прием на пробиотици и ще спомогне за регулиране на кръвното налягане.

• Кисело зеле - ферментирала храна, която ще зареди организма ви с енергия. Това ястие ще ви зареди с голям брой живи бактерии.

• Кисели краставички - също като зелето, киселите краставичките са ферментирал продукт, който поддържа храносмилателната и отделителната система, и спомагат добрата функция на организма

За любителите на азиатска кухня има също няколко вида ястия, богати на пробиотици.

• Мисо - това е японска съставка. Представлява ферментирала соева паста, богата на витамини, протеини и фибри.

• Натто - друг вид ферментирал соев продукт. Съдържа голямо количество витамин К2, който може да предпази организма от сърдечни удари и остеопороза.

• Кимчи - ферментирала и пикантна корейска храна. Приготвена е от зеле и е богата на витамини и минерали. Млечнокиселите бактерии, които се съдържат в ястието, са от полза за здравето на храносмилателния тракт.Нормалното фунциониране на човешкия организъм е невъзможно без безценните и незаменими пробиотици. Затова е важно да си ги набавяме ежедневно чрез храна или пробиотични капсули. За оптимални резултати, може да се комбинира приемът на съответните храни с пробиотичните добавки.

И не забравяйте, здравето е безценно! Заредето тялото си с нужните бактерии, за да се радвате на добро здраве и спокойствие.
Назад