Пробиотици за деца

Децата започват да развиват микробиологията си още в утробата. За тях е изключително важно да изградят защитни механизми още от самото начало. Това става с помощта на разработени, под формата на пробиотици, живи бактерии.

Доказано е, че консумирането на пробиотици през първите месеци след раждането може да намали коликите, както и запека, който е често срещан при бебетата. Редовният прием на пробиотици регулира работата на червата, като подпомага храносмилателния процес.

От раждането до 6 месечна възраст при бебетата е период на изключително кърмене. Чрез кърмата бебетата получават лактобацили и бифидобактерии, които помагат да се усвои лактозата. Голяма част от пробиотиците са направени от тези две групи бактерии. Ролята на тези бактерии е много важна, тъй като с тяхна помощ съзрява крехката имунна и храносмилателна система на новородените. При необходимост може да се дават пробиотици като добавка към млякото.Когато дойде моментът за захранване, стомахчето на бебето вече е готово да се запознае с бактериите, които се развиват от прием на твърди храни. Изключително важно за децата е да се хранят разнообразно и здравословно, като приемат много плодове и зеленчуци.

Индивидуалната чревна флора се формира на възраст между 2 и 3 години. През този период освен храната, е важно децата да не се отглеждат в стерилна среда, защото това би могло да доведе до липса на баланс в чревната микрофлора, което би дало отражение върху здравословното състояние на децата.

Ето няколко основни ползи от прием на пробиотици при деца:

- Подсилват имунната система;
- Предотвратяват диария или запек
- Спомагат за усвояването на калций и магнезий в организма
- Помагат за бързо възстановяване при настинка
- Облекчават коремни болки
- Намаляват нивата на токсини в организма
- Предотвратяват алергични прояви към храни

Пробиотиците за деца са натурални лечебни продукти, които спомагат за по-бързо възстановяване на организма от инфекции на горно дихателните пътища. Важно е да се знае, че съществуват различни видове пробиотици и е препоръчително първо да се направи консултация с педиатър.

Ние, от Лактина, сме разработили специално за деца пробиотични култури, включващи лактобацили и бифидобактерии, изолирани от чревната микрофлора на бебета.

Проведените изследвания, оценяващи тяхната безопасност и функционалност, ги прави подходящи за деца на всякаква възраст, дори и пеленачета. Допуска се комбиниране на различни щамове в зависимост от изискванията на клиента. Повече информация може да видите тук.

Шоко Перли. Те представляват хранителна добавка, която е сладко допълнение към детското меню.

А за цялото семейство сме предвидили специална кутия, която съдържа продукти, подходящи за малки и големи. С този въвеждащ пакет, бихме искали да дадем един здравословен старт на Вашето семейство.
Назад