Полезните свойства на натуралното масло и лиофилизирания лист от роза Дамасцена, които добавяме към нашия пробиотик Хепатобион

Едно от природните богатства на нашата красива родина е маслодайната роза. Тя се отглежда в района на Казанлък, познат още като Розовата долина. Освен със своята красота, розата се слави и с лечебните си свойства, използвани в народната медицина още от древни времена.

Най-високо качество розово масло може да се извлече от Роза Дамасцена - най-полезният сорт сред всички останали. За добиването на първокачествено масло са необходими само свежите листенца на розата, които се събират рано сутрин и задължително на ръка, след което минават през парна дестилация.Красивите листенца на тази чудодейна роза съдържат в себе си полезни съставки като цитрал, гераниол, цитронелол, бензалдехид, катехини, кверцетин, натурален восък и други. Те притежават противопаразитно, противомикробно, очистително и спазмолитично действие върху човешкия организъм.

Полезните свойства на маслото от Роза Дамасцена са толкова много, че намират приложение както в козметиката, така и в медицината.

Ще Ви запознаем с някои от тях:
- Антиоксидантно действие - богатото съдържание на витамин С защитава клетките на кожата, като ги предпазва от увреждане в следствие на неблагоприятни външни фактори;
- Има противовъзпалително действие - успокояващите свойства на розовото масло го правят чудесно средство за борба с кожни раздразнения и заболявания, като екзема и розацея;
- Антибактериално действие – помага за лечение на акне и податлива на акне кожа. В комбинация с почистващите си свойства, розата представлява идеална съставка към продуктите за почистване и грижа за кожата;
- Регенерира клетките, като оказва подмладяващ ефект;
- Овлажняващо действие – натуралните масла, съдържащи се в розата, помагат за задържане на влагата в кожата и я запазват гладка и еластична. Розата е особено полезна за хората с чувствителна кожа, тъй като захарите в нейните венчелистчета оказват и успокояващо действие;
- Тонизиращо действие – листата от роза правят кожата гладка и еластична, като стягат порите и възстановяват красотата на кожата без да я изсушават;
- Подобрява състоянието на косата и ноктите;
- Има детоксикиращ ефект.

Консумацията на розово масло и лиофилизиран лист от роза Дамасцена ще подобрят цялостното благосъстояние на Вашия организъм, като действат в няколко направления:
-Детоксикиращо действие – благоприятстват функцията на черния дроб и жлъчния мехур, храносмилателна, дихателна и сърдечно-съдова система. Намаляват нивото на лошия холестерол и триглицериди в кръвта и в тази връзка проявяват антисклеротичен ефект. Регулират функциите на черния дроб и възстановяват липидния обмен; регулират стомашната секреция и подобряват перисталтиката като имат нежно слабително действие.
- Антиоксидантно и антимикробно действие -Натуралният лист от българска роза е естествен антиоксидант и предпазващ агент за много заболявания, причинявани от свободните радикали. Това си свойство дължи на високото съдържание на полифеноли, както и на редица други антиоксиданти, включително елагова киселина и кверцетин. В различни научни изследвания е доказана висока антибактериална активност на розовото масло срещу редица патогенни бактерии- срещу Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis.
- Положително действие върху хормоналния статус при жените- облекчава симптомите на предменструалния синдром и действа болкоуспокояващо и спазмолитично по време на женския месечен цикъл.

Лечебните свойства на маслото от Роза могат да бъдат набавени чрез хранителни добавки, чайове, етерични масла, розова вода и др., в зависимост от нуждите на Вашето тяло.

Сред продуктите на Лактина, може да намерите пробиотик Хепатобион, който съчетава силата на полезните пробиотични бактерии в една уникална комбинация с натурално розово масло и лист от Роза Дамасцена. Специално селекционираните щамове от състава на пробиотика спомагат за подържането на чревната микрофлора в оптимален баланс.

Погрижете се за благосъстоянието на Вашия организъм с помощта на уникалните природни дарове.

Следете блога ни за още полезни статии.
Назад