Българска пробиотична закваска за кисело мляко
Българска пробиотична закваска за кисело млякоБългарска пробиотична закваска за кисело мляко

Българска пробиотична закваска за кисело мляко

11.40лв.
Добави в количка
Всяка кутийка съдържа 10 сашета по 1гр. Всяко саше закваска от 1гр. е предназначено за 1л. мляко. Използването на 1 закваска за повече от 1 път води до дисбалансиране на културата и загубата на традиционния и вкус.

Важен фактор при приготвянето на домашното кисело мляко е доброто измиване на съдовете, които ще използвате при квасенето му.

Добавяйки пробиотични микроорганизми от Bifidobacterium ssp. групата към традиционния състав на българското кисело мляко, целим да получим още по-здравословен продукт. Избирайки устойчива и полезна бактерия, полученото кисело мляко може да се използва като продукт за засилване и възстановяване на имунната система. Използвайки пробиотичната закваска, вие само ще засилите уникалните му вкусови качества.

Съдържание на закваската: Многощамови Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus и Bifidobacterium ssp., изолирани от българската природа и специално подбрани за приготвяне на домашно пробиотично кисело мляко.

Как се приготвя?
1. Сварете 1 литър прясно мляко, ако млякото е предварително пастьоризирано, то само се затопля до 43-45 ° C;
2. Изсипете съдържанието на едно саше (1g) и разбъркайте за 3-4 минути - през това време бактериите се разпределят равномерно в сместа.
3. 1. Изсипете млякото в съда от комплекта на йогуртиерата, затворете го, включете машината за 8 часа и изчакайте, докато програмата свърши. През този период машината поддържа температура от 42-43 ° C, необходима за правилния ферментационен процес.
2. Ако го приготвяте по бабина рецепта- то се уверете, че съдовете ви са добре измити и завивайки ги с одеало, ще поддържате необходимата температура за 7-8 часа.
4. Оставете млякото да се охлади в хладилник до 8-10 ° C за около 6-7 часа.

Повече информация:
Българското кuсело мляко е един от най-старите пробиотици, използвани от човека. По време на млечно-кuселата ферментацuя мuкроорганuзмumе - L.bulgaricus u Str.thermophilus предuзвикват дълбокu nромени в съcmaвa на млякото. Получават се бuологuчно aктuвни cъcmaвкu, кouтo оказват благотворно влuянuе u редuца здравословнu ефектu върху органuзма. Здравословният ефект на киселото мляко върху организма се свързва с влиянието му върху имунната система и миkрофлора¬та на чревния тракт, която играе съществена роля за развитието и дейността на чревната имунна система.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца при температура под 20 °С.

Не съдържа генетично манипулирани организми и консерванти.


Микроорганизмите, използвани в този продукт са от колекцията на Лактина ООД.

Производител: Лактина ООД, ул. София 101, Банкя, България, тел: (359) 2 99 77 508.


Произведено в България.