Натурална българска закваска за домашно кисело мляко

7.80лв.
Добави в количка
Продуктът е с намалена цена заради изчерпваща се опаковка. Новият вариант на този продукт е "Традиционна българска закваска за кисело мляко".

Всяка кутийка съдържа 10 сашета по 1гр. Всяко саше закваска от 1гр. е предназначено за 1л. мляко. Използването на 1 закваска за повече от 1 път води до дисбалансиране на културата и загубата на традиционния и вкус.

Важен фактор при приготвянето на домашното кисело мляко е доброто измиване на съдовете, които ще използвате при квасенето му.

Българското кисело мляко е известно по цял свят с вкусовите си качества. За хората по света то е деликатес, а зa българите е част от ежедневното меню, коeто винаги присъства на трапезата. Консумацията му е традиция, заложена от поколения. То влиза в състава на рецепти за супи, салати, десерти, гарнитури и т.н. Кисело мляко може да се прави и в домашни условия, стига да се спазват някои основни правила. То се приготвя със специална закваска, изолирана от българската природа, разработена за приготвянето на натурално българско кисело мляко с традиционен вкус в домашни условия.

Съдържание на закваската: Многощамови Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от българската природа и специално подбрани за приготвяне на домашно българско кисело мляко.

Как се приготвя?
1. Сварете 1 литър прясно мляко, ако млякото е предварително пастьоризирано, то само се затопля до 43-45 ° C;
2. Изсипете съдържанието на едно саше (1g) и разбъркайте за 3-4 минути - през това време бактериите се разпределят равномерно в сместа.
3. 1. Изсипете млякото в съда от комплекта на йогуртиерата, затворете го, включете машината за 8 часа и изчакайте, докато програмата свърши. През този период машината поддържа температура от 42-43 ° C, необходима за правилния ферментационен процес.
3. 2. Ако го приготвяте по бабина рецепта- то се уверете, че съдовете ви са добре измити и завивайки ги с одеало, ще поддържате необходимата температура за 7-8 часа.
4. Оставете млякото да се охлади в хладилник до 8-10 ° C за около 6-7 часа.

Българското кuсело мляко е един от най-старите пробиотици, използвани от човека. По време на млечно-кuселата ферментацuя мuкроорганuзмumе - L.bulgaricus u Str.thermophilus предuзвикват дълбокu nромени в съcmaвa на млякото. Получаваm се бuологuчно akmuвни cъcmaвku, koumo оkазват благотворно влuянuе u редuца здравословнu ефеkтu върху органuзма. Здравословният ефеkт на kиселото мляkо върху организма се свързва с влиянието му върху имунната система и миkрофлора¬та на чревния тракт, kоято играе съществена роля за развитието и дейността на чревната имунна система.

Не съдържа генетично манипулирани организми и консерванти.

Пробиотичната субстанция използвана в този продукт е от колекцията на Лактина ООД.

Производител: Лактина ООД, ул. София 101, Банкя, България, тел: (359) 2 99 77 508.


Произведено в България.